درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-02-08  |  2024-04-27  |  بروز شده در: 1403/02/08 - 05:50:3 FA | AR | PS | EN
سفر معاون وزیر خارجه‌ی امریکا برای گفتگو درباره‌ی افغانستان به قطر و پاکستان            پاسخ اسرائیل به پیشنهاد آتش‌بس حماس            خیز رئال مادرید برای فتح لالیگا خیز با پیروزی مقابل سویه داد             مالیزیا در زمینه امنیت سایبری با افغانستان اعلام همکاری کرد             آغاز نشست سه‌جانبه میان حکومت طالبان، ترکمنستان و قزاقستان             با شکست عراق، نیمی از راه جام جهانی را طی کردیم            افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان             دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل            آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان            وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است            پولیس ترکیه بیش از هزار پناهجوی اغلب افغان و پاکستانی را بازداشت کرد            سه کشور گروه هفت تحریم‌های جدید علیه ایران اعلام کردند             سفرهای متعدد هیئت‌های سیاسی به کابل نشان‌دهنده‌ پذیرفته شدن حکومت طالبان است            پیروزی پُر گول منچسترسیتی مقابل برایتون            در صورت مصادره دارایی‌ها؛ سطح روابط خود با واشنگتن را کاهش می دهیم            






تاریخ نشر: 1395/11/5 - 09:04:48
تعداد بازدید: 1033
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

اندرباب مدال به آل غاصب!
اندرباب مدال به آل غاصب!

آقای اشرف غنی به عنوان رئیس جمهور مملکت، حق دارند تا به هر شخصی که بخواهند مدال تفویض نمایند، اما این حق ملت افغانستان است تا قضاوت کنند که آن شخص لیاقت گرفتن مدال را دارا هست و یا حقش بود که با مدال از وی تقدیر شود یا خیر؟

رییس‌جمهور غنی روز دوشنبه،(چهارم دلو) با (مسفر بن عبدالرحمن آل غاصب)، سفیر عربستان در کابل در ارگ دیدار و به وی مدال داد.

براساس خبرنامه‌ی ارگ، آقای غنی همچنان از مسفر بن عبدالرحمن آل غاصب، سفیر عربستان در کابل خواست که تمنیات نیک‌ش را به پادشاه کشورش تقدیم کند. غنی از غم‌شریکی پادشاه عربستان به‌خاطر حوادث تروریستی اخیر در کشور با دولت و مردم افغانستان تشکری کرد.

خبرنامه افزوده که رییس‌جمهور از کمک و همکاری‌های عربستان سعودی در عرصه‌های مختلف سپاس‌گزاری کرد و گفت که روابط و همکاری‌ها میان افغانستان و عربستان سعودی بیشتر از پیش بهبود یافته است.

در ابتدا اعتراف میکنیم که آقای اشرف غنی به عنوان رئیس جمهور مملکت، حق دارند تا به هر شخصی که بخواهند مدال تفویض نمایند، اما این حق ملت افغانستان است تا قضاوت کنند که آن شخص لیاقت گرفتن مدال را دارا هست و یا حقش بود که با مدال از وی تقدیر شود یا خیر؟ در مورد اعطای مدال به آل غاصب، سفیر عربستان در کابل هر چند مردم ما خوب میدانند که آیا نماینده آل سعود در کشورمان لیاقت تقدیر آن هم با مدال را داشت یا خیر؟! اما باز هم جهت یادآوری برای کسانی که حافظه‌ی ضعیفتری دارند، در این مورد کمی سیاست‌های آل سعود را در افغانستان مرور میکنیم و در نهایت قضاوتی نمی داشته باشیم، چرا که این مردم هستند که در مورد اعطای این مدال قضاوت خواهند نمود.

در ابتدا باید گفت، شواهد میرساند که مهمترین عملکرد سیاست آل سعود در افغانستان، حمایت از گروه‌های تندروی مانند طالبان و حزب اسلامی گلبدالدین حکمتیار باشد.

طالبان:

هیچ فرد افغانی جنایات رژیم طالبان را از یاد نخواهد برد. گروه طالبان از نخستین روزهای حضور در سرزمین افغانستان به هر شهر و روستائی که رسیدند به طور وحشیانه خون مردم مظلوم این سرزمین را ریختند. همگان به یاد دارند که این گروه خون آشام نیت تصفیه قومی و مذهبی را نیز در افغانستان داشتند، اینان به حدی با عقده و از روی کینه عمل مینمودند و نوکری بیگانه را به خوبی اجرا میکردند که حتی به درختان میوه نیز رحم نکردند و آثار باستانی را نیز تخریب نمودند. که البته هنوز هم جنایات طالبان در کشتار مردم بیگناه ادامه دارد به گونه‌ای که میتوان گفت بیش از هشتاد درصد تلفات ناشی از حملات این گروه مخصوصاً در حملات انتحاری را غیرنظامیان شامل میشود.

هم چنین طالبان در دورهٔ حاکمیت خود دست به کشتار هزاران تن از مردم شیعه هزاره زده‌اند که از آن می‌توان به عنوان یک نسل‌کشی یاد کرد. قتل‌عام مردم هزاره در شهر مزار شریف در ماه آگوست سال ۱۹۹۸ که هزاران تن از مردم هزاره در طی چند روز کشته شدند یکی از نمونه‌های این قتل‌عام‌ها به شمار می‌آید. بر اساس گزارش دیده بان حقوق بشر والی طالبان در آن هنگام، پس از تصرف شهر مزار شریف از هزاره‌ها به عنوان کافر یاد کرده و قتل آنان و غارت اموال شان را جایز دانست. قتل‌عام هزاره‌ها در فاصله سال‌های ۱۹۹۹ تا سال ۲۰۰۱ در ولایت‌های سر پل و بامیان از نمونه‌های دیگر این کشتارهای جمعی می‌باشد. دیده بان حقوق بشر با انتشار گزارشی ویژه در سال ۲۰۰۱ به بخش‌های مهمی از این قتل‌عام‌ها به صورت مستند پرداخته است. [1]

حالا این گروه توسط کی‌ها حمایت میشود؟

حدود یک ماه قبل نشریه امریکایی نیویورک تایمز اعلام کرد که عربستان علیرغم ادعای خود مبنی بر حمایت از دولت افغانستان به شکل‌های گوناگون از جنبش تروریستی طالبان حمایت می‌کند.

عربستان سعودی اولین کشوری بود که رژیم طالم طالبان را برسمیت شناخت.

کشورهای پاکستان، امارات متحده عربی و عربستان سعودی تنها سه کشوری بودند که طالبان را به رسمیت شناختند.[2]

حمایت از طالبان و دیگر تروریستان

با نگاه مختصری به شرایط موجود در بحرین، یمن، سوریه، افغانستان و پاکستان به راحتی در مییابیم که حمایت از اندیشه تکفیری وهابی توسط آل سعود، زمینه ساز شکل گیری تمامی گروه‌های تندرو و تروریستی منطقه میباشد که با همراهی غرب صورت میپذیرد.

در واقع مهمترین وظیفه عربستان سعودی این است که با حمایت از گروه‌های افراطی، زمینه مناسب برای حضور غرب را در کشورهای منطقه فراهم آورد تا رسانه‌های غربی با پوشش وارونه خبری، مسلمانان را تروریست و برهم زننده نظم جهانی معرفی نمایند. دلیل این مدعا آن است که وکلای امریکایی خانواده‌های قربانیان حملات یازده سپتامبر، به مدارک محرمانه‌ای در خصوص روابط عربستان با تروریسم و تروریست‌ها دست یافتند که پس از مناقشه حقوقی طولانی مدت، از نشر آن جلوگیری به عمل آمد.

روزنامه نیویورک تایمز محتوای برخی از این مدارک را منتشر کرده بود که آنها رابطه تروریسم و امرای خاندان حاکم بر عربستان را اثبات میکرد و نشانگر حمایت گسترده سعودی‌ها از شبکه القاعده بود. اما اوباما به وزارت عدلیه امریکا دستور داد این اسناد که مقامات سعودی را به خاطر حمایت ازتروریسم محکوم میکند، منتشر نشود و به دادگاه هم ارایه نگردد.

روزنامه نیویورک تایمز همچنین مدرکی افشاء کرده بود که بنا برآن یکی از مقامات غربی، شاهد نشستی میان ترکی الفیصل شاهزاده بانفوذ سعودی با یکی از سران طالبان در سال ۱۹۹۸ بود که طی آن، امیر سعودی به این مقام بلندپایه طالبان، چکی به ارزش یک میلیارد ریال سعودی یعنی معادل ۲۷۶ میلیون دالر تقدیم کرد.

دولت عربستان ازگروه طالبان حمایت‌های مالی وتسلیحاتی انجام میداد. نه تنها دولت عربستان بلکه سازمانهای خیریه این کشور، شورای علماء دولت سعودی به حمایت بدون قید و شرط ازگروه طالبان تا زمان شکست این گروه ادامه میداد تماسهای بین گروه طالبان سران دولت عربستان ازطریق رهبر جمعیت العلماء پاکستان انجام میگرفت دولت عربستان مبالغ زیادی را به گروه طالبان کمک کرد در خرید تسلیحات برای جنبش طالبان از دولت اوکراین نقش داشت.[3]

حدود یک ماه قبل نیز نشریه امریکایی نیویورک تایمز اعلام کرد که عربستان علیرغم ادعای خود مبنی بر حمایت از دولت افغانستان به شکل‌های گوناگون از جنبش تروریستی طالبان حمایت می‌کند.

نیویورک تایمز افزود: رهبران افغانستان از عربستان می‌خواهند تا دست از این کار بردارد، اما ریاض از کمک‌های ارسال شده برای طالبان و دیگر گروه‌های تندرو تروریستی چشم پوشی می‌کند و هم اکنون به یک واسطه قوی برای این گروه‌ها تبدیل شده است.

در همین راستا آغاخان وزیر مالیه سابق طالبان در گفت وگو با نیویورک تایمز از سفرهای خود به عربستان طی سال‌های گذشته تا کنون جهت تامین بودجه طالبان سخن به میان آورد که ظاهرا با عنوان ادای مناسک حج انجام گرفته است.

نیویورک تایمز نوشت: رژیم سعودی به طالبان اجازه داد تا با تهدید خانواده‌های صدها کارگر افغانستانی مشغول کار در عربستان میلیون‌ها دالر تحت عنوان مالیات از آنها باج دریافت کند.

مطالعه دقیق گزارش‌های رسانه‌ای به ویژه رسانه‌های امریکایی پس از سال ۲۰۰۱ نشان میدهد که رابطه حکومت عربستان با گروه‌های تروریستی در منطقه هرگز قطع نشد بلکه دو طرف منافع مشترکی را دنبال میکردند و علاوه بر آن جریان‌های گروه‌های سلفی جنگجو وجود دارند که از حمایت‌های رسمی سعودی برخوردار بوده و طرح‌ها و اهداف رسمی سعودی‌ها را به طور مستقیم دنبال میکنند.

در واقع حمایت مالی و لجستیکی حکومت سعودی از گروه‌ها و شخصیت‌ها و جمعیت‌های افراطی در افغانستان و منطقه نقش به سزا و تعیین کننده‌ای در گسترش فرهنگ تکفیر و نفرت ایفا کرده است.

روزنامه انگلیسی ایندیپندنت نیز اعتراف کرده بود که: دوستان سعودی ما حمایت مالی از کشتار در خاورمیانه را برعهده گرفته اند. این روزنامه نوشته بود، سعودی‌ها نقش اساسی در تشکیل گروه‌های تکفیری و حفظ آنها برای بیش از ۳۰ سال ایفا کرده اند.

نویسنده این گزارش با تکیه بر گزارشی که از سازمان استخبارات امریکا به بیرون درز کرده است، میگوید القاعده در تامین هزینه‌های مالی خود بر کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس به ویژه عربستان تکیه میکند. دلیل اینکه امریکا هیچ تمایلی به خشمگین شدن علیه همپیمان نزدیکی خود یعنی عربستان ندارد این است که آنها مطمئن هستند گروههای تکفیری تحت حمایت آل سعود، هیچ خطری برای واشنگتن ندارند بلکه این حمایت‌ها به زیان گروه‌های مسلمان در عراق، سوریه، پاکستان و افغانستان است.

و سند آخر در مورد وابستگی گروهی که حدود دو دهه است مردم افغانستان را میکُشند، به آل سعود اینکه، بینظیر بوتو نخست وزیر وقت پاکستان طی مصاحبه‌ای با رادیو بیبی سی گفته بود: ( ایالات متحده و بریتانیا با پول عربستان تأمین کننده اسلحه طالبان اند.)

عربستان کمک‌های زیادی برای طالبان انجام داد طوری که اولین کشوری بود که حکومت طالبان را برسمیت شناخت، و طیارات عربستان برای طالبان تسلیحات می‌آورد و حتی طیاره‌های جنگنده در اختیار آنان می‌گذاشت. سعودی‌ها حتی آی. اس. آی پاکستان را که در رابطه با طالبان کار می‌کرد معاش سالیانه می‌داد.[4]

به این ترتیب میتوان گفت عملکرد عربستان در کشورهای اسلامی چیزی بیش از تخریب بناهای تاریخی صدر اسلام، توهین به مقدسات مذهبی، ترویج تفکرات سلفی و افراطی، حمایت از کسانی که فقط باعث ناآرامی کشورها مسلمان بوده اند، بدنام ساختن اسلام به بهانه‌های مختلف، دخالت آشکار در دیگر کشورها، نبوده است.

جواد سروری

پی نوشت‌ها:

1- ویکیپدیا

2- همان

3- مقاله احمد رشید، نویسنده پاکستانی

4- سید مهدی علیزاده: افغانستان، ریشه یابی وبازخوانی تحولات معاصر

انتهای مطلب

 

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/5131


تگ ها:






*
*

*



نیز بخوانید

آینده تاریک یا روشن؛ در انتظار اقتصاد افغانستان


آیا امریکا جنگ اوکراین را به طرف جنگ جهانی سوم هدایت می‌کند؟


آیا امریکا خواستار حذف قطر از میانجیگری است؟


پرونده احیای برجام روی میز بایدن


آیا حمله اسرائیل به ایران؛ پایان ماجراجویی است؟


ایران و اسرائیل را از جنگ بزرگ دور کنید


پرجمعیت‌ترین کشور دنیا در آستانه برگزاری طولانی‌ترین انتخابات


معیارهای دوگانه امریکا؛ از حمایت اوکراین تا سکوت در غزه


رسانه‌های اسرائیلی از خیانت اردن به جهان اسلام شگفت زده شدند


نیویارک تایمز:ایران بطور مستقیم با امریکا درگیر نمی شود


کمبود نیروی جنگی در ناتو برای مقابله با روسیه


آیا روابط ترکیه و رژیم اسراییل متوقف شد؟


تغییر جغرافیای جنگ در خاورمیانه؛ آیا نتانیاهو موفق شد؟


جنگ خونین و ویرانگر غزه وارد ششمین ماه شد


توافقنامه ترامپ امریکا را مجبور به خروج از افغانستان کرد


وضعیت غزه نشانگر بربریت ذاتی سرمایه‌داری جهانی است


آیا واقعاٌ ترامپ مصمم به خروج از ناتو است؟


روسیه در موضع برتر قرار دارد، پوتین به کم قانع نیست


آیا اروپا آمادگی ریاست جمهوری مجدد ترامپ را دارد؟


دیدار های بلینکن با سران کشورهای عرب زمینه ساز صلح در غزه می شود؟


کشور های غربی برای اعمال تحریم بر ایران اختلاف دارند


چین، بدون روسیه مذاکرات صلح اوکراین را تحریم می‌کنیم


آمادگی روسیه برای جنگ با ناتو


آیا امریکا توان منزوی کردن حکومت طالبان را ندارد؟


ضرورت بازتعریف روابط ایران و پاکستان در دولت جدید





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

تمدید کارت‌های پی‌او‌آر مهاجران افغان در پاکستان

سفر معاون وزیر خارجه‌ی امریکا برای گفتگو درباره‌ی افغانستان به قطر و پاکستان

پاسخ اسرائیل به پیشنهاد آتش‌بس حماس

خیز رئال مادرید برای فتح لالیگا خیز با پیروزی مقابل سویه داد

مالیزیا در زمینه امنیت سایبری با افغانستان اعلام همکاری کرد

آغاز نشست سه‌جانبه میان حکومت طالبان، ترکمنستان و قزاقستان

با شکست عراق، نیمی از راه جام جهانی را طی کردیم

افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان

دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل

آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان

وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است

پولیس ترکیه بیش از هزار پناهجوی اغلب افغان و پاکستانی را بازداشت کرد

سه کشور گروه هفت تحریم‌های جدید علیه ایران اعلام کردند

سفرهای متعدد هیئت‌های سیاسی به کابل نشان‌دهنده‌ پذیرفته شدن حکومت طالبان است

پیروزی پُر گول منچسترسیتی مقابل برایتون

در صورت مصادره دارایی‌ها؛ سطح روابط خود با واشنگتن را کاهش می دهیم

ادامه کمک های اتحادیه اروپا به مردم افغانستان

تبدیل شدن افغانستان به گورستان امیدهای دختران

مسدود شدن شاهراه هرات - بادغیس از اثر سیلاب ها

هشدار از احتمال بارندگی‌های شدید و سیلاب در ۳۴ ولایت کشور

توشیح بسته کمکی ۹۵ میلیارد دالری امریکا از سوی جو بایدن

یکی از بزرگ‌ترین اشتباهات بایدن عقب‌نشینی از افغانستان بود

عادی‌سازی روابط مشروط به تغییر رفتار حکومت طالبان است

حمایت حکومت طالبان از مبارزه حق طلبانه مردم فلسطین

قدرتهای بزرگ هسته‌ای بطور غیرمستقیم در اوکراین می‌جنگند


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.